5/5
החופשה שלכם מתחילה עכשיו!

בלפסט

בלפסט היא בירתה של צפון אירלנד, הנמצא תחת שליטתה של הממלכה הבריטית. כאן התשלום הוא בפאונדים והמרחק במיילים, המוסדות הם אנגליים ומתחמי הלינה מסודרים ונעימים. ועם זאת, שמחת החיים האירית התוססת והחייכנית עדיין נשמרת ותמצאו בתוכה גם את האוכל המסורתי של אירלנד, את הוויסקי המשובח בפאבים האיריים וכמובן את האדיבות והידידותיות של המקומיים, שנהנים ליצור קשר עם התיירים ולהכיר אותם. בלפסט היא עיר שפונה לכל סוגי המטיילים ומחבקת אותם והיא נחשבת ליעד מומלץ ואהוב בקרב אנשים שונים מכל רחבי העולם.

בלפסט היא מקום אופנתי וטרנדי, אך גם עתיק עוד מימי תקופת הברונזה. היא מכילה אייקונים מפורסמים כמו הטיטאניק וחומת השלום, אך גם מקומות שלווים וירוקים. מציעה סצנת בילויים מפוארת שמלווה בתרבות האלכוהול האירית, אך גם באיפוק והנימוס הבריטיים המקובלים. שופינג מעולה ואוכל טוב לצד ארכיטקטורה מהפנטת. נדמה שבלפסט היא עיר שמציעה את הכל לתיירים שלה ואפשר לגמוע אותה ביום-יומיים של הליכה ושיטוטים ללא הפסקה, בד בבד עם מחייה של שבוע בעיר תוססת וססגונית ללא הפסקה.

מלונות בבלפסט

בלפסט מציעה מגוון עצום של פתרונות לינה, מדירות נוחות במרכז העיר ועד מלונות 4-5 כוכבים עם מלאי ענק של פעילויות לילדים. למרות שהלינה בחלק זה של אירלנד מתומחרת בפאונדים ולא באירו, תוכלו בכל זאת למצוא בה מלונות איכותיים ובמחיר סביר. בהשוואה לעיר דבלין, עלות הלינה בבלפסט נמוכה יותר. 

אין ספק שהלינה בחלקים המרכזיים של בלפסט כמו ברובע טיטאניק, קווינס או אזור הקתדרלה תהיה החווייתית ביותר, גם בזכות האטרקציות שבסביבה וגם הודות לתנועת האנשים השוקקת וחיי הלילה הנוצצים של בלפסט. אך מי שיהיה מוכן להתרחק לאזורים הטבעתיים שמחוץ למרכז העיר, ימצא מלונות קטנים ואינטימיים, גסט האוסים ודירות במחירים אטרקטיביים במיוחד. 

עלות האכסניות בעיר הן סביב 80 ₪ ללילה, בעוד שמלונות 2-3 כוכבים כבר יהיו בעלות ממוצעת של 200 ₪ ללילה. מלונות 4 כוכבים נחשבים לפופולריים ביותר בבלפסט ועלותם היא בטווח שבין 350-400 ₪ ללילה. דירות מחוץ למרכז העיר לאירוח של עד שבוע ימים, יעלו סביב 450 ₪. לשבוע שלם בבלפסט ובתנאי לינה זולים, תזדקקו ל-1,500 ₪ לכל היותר. רוב המלונות מציעים במחיר זה ארוחת בוקר טובה וגם שירות מעולה מצוות המלון.

מלונות מומלצים בבלפסט

⭐⭐⭐⭐⭐
מלון 5 כוכבים יוקרתי ומודרני במרכז העיר שמציע סוויטות מפנקות ומאובזרות במיוחד
9.08
מפנק ברמה בינלאומית!
⭐⭐⭐⭐
מלון 4 כוכבים במיקום טוב בבלפסט – ליד אתרי תיירות ומרכזי שופינג

מלונות בבלפסט לפי קטגוריות

מסעדות בבפלסט

למרות היותה בריטית מבחינה רשמית, עדיין שומרת בלפסט על האוכל האירי המסורתי שלה עוד מימי השבטים. חמאה, גבינה כחולה, אייריש סטיו, ופאי רועים עדיין נפוצים כאן בכל מסעדה ופאב אירי. הבלפסטים והאירים בכלל, מתגאים במסורת הקולינרית שלהם, המבוססת בעיקר על גידולי האדמה, הדגה מן האוקיינוס ועדרי הבקר מהשדות הירוקים והבריאים. לצד המנות הכפריות והמשביעות נהוג ללגום אלכוהול האירי משובח: וויסקי, אייריש קרים וכמובן בירה גינס הכהה והמקציפה. 

הבלפסטים, כמו הדבלינאים אוהבים לבלות מחוץ לבית ונפגשים בפאבים המקומיים כבר עם סיום יום העבודה. הפאבים הם לא רק מקום טוב למפגש חברתי עם תושבי הצפון הידידותיים, אלא גם מקום מעולה לתפוס בו ארוחה ובמחיר זול יותר מהמסעדות בעיר. יחד עם זאת, התפריטים די חוזרים על עצמם ולכן לא כדאי לוותר לחלוטין על האוכל המשובח במסעדות השף הרבות של בלפסט. בנוסף כדאי לדעת שבבלפסט נהוג להתלבש יפה לכל בילוי מחוץ לבית ושלבוש ביתי פשוט נחשב לנוהג חברתי לא מקובל. עם זאת, האיריים החביבים מגלים סבלנות ואדיבות כלפי כל אחד. 

נקודה חשובה נוספת שחשוב לדעת היא שהמסעדות בבלפסט נסגרות בשעה 19:00 בערב ולכן מומלץ לאכול מוקדם. אם השעה מוקדמת לכם, עדיף לתפוס ארוחת צהריים קלה באחד מדוכני אוכל הרחוב בעיר ולשמור את הארוחה "הכבדה" לאזור השעה 17:00-18:00. 

אטרקציות בבלפסט

הבלפסטים הם אנשים חייכנים, שמחים ולבביים ועל כן העיר גדושה במקומות אופנתיים, עדכניים, בשופינג טוב ובתרבות פנאי עשירה. לצד כל אלה, מתהדרת העיר בארכיטקטורה מרשימה מהתקופה הוויקטוריאנית ובהיסטוריה אייקונית, שפונה גם לקהל שפחות מתעניין במוזיאונים שגרתיים בדרך כלל. ממוזיאון הטיטאניק שאסור להחמיץ ועד לסיורי המונית השחורה בשכונה שמהווה את לב הסכסוך הצפון-אירי המפורסם – הנה כל מה שמחכה לכם בבלפסט וכדאי לראות: 

Belfast City Hall – מבנה העירייה אידאלי לתחילת הסיור בעיר. הוא נבנה ב-1906 בהשראת האדריכלות מתקופת הרנסנס ומיקומו המרכזי במפגש הרחובות Donegall Squer ו-Howard מעמיד לרשותכם שלל מסעדות מהטובות ביותר בבלפסט, חנויות המותגים הנחשבות ובתי הקפה הנחשבים. סביב המבנה תמצאו פארק יפהפה עם מדשאות ופסלים. בתוך המבנה קיים גרם מדרגות שיש מרשים, המוביל לאולם נשפים מפואר. 

Titanic Belfast – האטרקציה היוקרתית והמפורסמת ביותר של בלפסט, מתחרה בלא פחות מהאייפל ובקולוסיאום מבחינת כמות המבקרים השנתית שלה והרושם הרב שהיא מייצרת. ואכן, מוזיאון הטיטאניק האגדית ניצב בדיוק במקום שבו נבנתה "האנייה שאיננה טובעת", באזור המספנות הישן של העיר. לאחר שהוקמה בשיא הפאר, היא הפליגה מבלפסט אל העיר קוב (Cobh) בחוף הדרומי של אירלנד ומשם לסאות'המפטון שבהמפשייר אנגליה, לאיסוף נוסעים והפלגתה הראשונה והאחרונה. המוזיאון מציע מיצגים מקוריים מהטיטאניק, כמו ארונות וגרמי מדרגות מאת הבעלים, החברה הבריטית "ווייט סטאר ליין", כלי אוכל, גזירי עיתון מקוריים המתעדים את ההפלגה והדיווחים על הטביעה ואפילו את הבגדים המקוריים מהסרט בכיכובם של ליאונרדו דיקפריו וקייט וינסלט. 

מתחם הבידור Odssey – אי אפשר לטייל בבלפסט מבלי לבקר כאן! גם אודסי נמצא בתוך אתר המספנות הייחודי של בלפסט (סמוך למוזיאון הטיטאניק ואחותה הקטנה, האנייה "נומדיק") ומהווה את אחד ממתחמי הבילוי הטובים בצפון אירלנד. בתוך המתחם מחכים לכם אולם מופעים ענק (הארנה), מרכז פעילות אינטראקטיבי לכל המשפחה, שפע של פאבים איריים, מסעדות טרנדיות וגם 12 אולמות קולנוע ייחודיים, אולם IMAX ואולם באולינג. 

הרחובות פולס (Folls) ושאנקיל (Shankill) – הסכסוך הצפון-אירי בין היוניוניסטים שתומכים בשליטה הבריטית ובין הקתולים שמתנגדים לו ומעדיפים להתאחד עם אירלנד, נחשב לאחד הסכסוכים האזרחיים האלימים והמדממים ביותר במאה ה-20. כיום האזור נחשב לבטוח ושקט, אם כי מתחת לפני השטח עדיין קיימים, ממש כמו אצלנו, מחנות פוליטיים שלא מקבלים את הצד השני. בין שני הרחובות הללו, שאנקיל הפרוטסטני (היוניוניסטי) ופולס הקתולי, עוברת "חומת השלום" שהוקמה כדי לחצוץ בין שני הרחובות שבהם התקיימו תגרות בלתי פוסקות. לאורך החומה תמצאו שלל כתובות וציורי קיר ענקיים שהתושבים יצרו בתקופה שלפני ואחרי המהומות. מומלץ לסייר במקום באמצעות סיורי "המונית השחורה". הסיור אורך כשעה וניתן להזמין אותו סמוך לבית העירייה, בלשכת התיירות של בלפסט. 

The Botanic Gardens – הגנים הבוטניים של בלפסט הם מקום קסום ויפהפה, המציע ריאה ירוקה וצמחייה מיוחדת. בתוך הגנים תמצאו את מוזיאון אלסטר (Ulster Museum) ובו אוסף עצום של אמנות אירית, לצד תצוגות מדהימות בנושאי חיות בר, מנועי קיטור, תעשייה ופרהיסטוריה. במרכז הגנים תמצאו גם את פסלו של קלווין, ממציא שיטת מדידת הטמפרטורה. הגנים משמשים בקיץ לשפע של אירועים עירוניים כמו מופעים, פסטיבלים, ירידי אוכל ועוד. 

Queen`s Universiry – מי היה מאמין שדווקא הממסד האקדמי יזכה לאחד המבנים המרשימים ביותר באירלנד? הבניין המרכזי של אוניברסיטת קווין נבנה מלבנים אדומות ולאורך מדשאותיו תמצאו פסלים רבים ומגדל ענק מרכזי. ילדים נכנסים בחינם. 

Belfast Castle – טירת בלפסט היפהפייה תאפשר לכם להשקיף על כל העיר ולספוג לרגע קטן את היופי, הססגוניות והארכיטקטורה המקומית בגודל כף היד. בסמוך לטירה נמצאים פארק ענק ויפהפה, מסעדת ביסטרו מומלצת, פאב וחנות מזכרות. מאוד כדאי להגיע לכאן, לשוטט, לבלות ולהצטלם. 

Saint Patrick Centre – פטריק הקדוש בוודאי מוכר לכם מ"יום פטריק הקדוש", שבו אירלנד מתקשטת בתלתנים ירוקים ולוגמת פיינטים של בירה גינס להנאתה. סנט פטריק, הפטרון של אירלנד, היה למעשה אנגלי שהפגיש את האיריים עם הנצרות בשנת 432 לספירה. במרכז מחכה לכם הסיפור המלא על סנט פטריק, כולל פעילויות מהנות לכל המשפחה, סרט IMAX מדליק המדמה טיסה בהליקופטר בין בלפסט לדבלין ועוד. 

Ulster Folk & Transport Museum – המוזיאון הייחודי אמנם שוכן מחוץ לבלפסט, כ-11 ק"מ ממרכז העיר, אך אל תוותרו עליו בשום אופן! מדובר באתר תיירות עצום המציע 30 ביתנים שמוקדשים לאוספים, תערוכות ומיצגים שונים. במבנה אחד תמצאו מיצג מיוחד בנושא הטיטאניק, במבנה אחר תחבורה עתיקה, כולל דגמי רכבים עתיקים, רכבות וכלי טייס, במנה נוסף כלי חקלאות ואוכל מסורתי ועוד המון! המקום מארח מופעים רבים והשיטוט בו מצריך מספר שעות. 

אופציות נוספות ומפורסמות בבלפסט הן סיור "משחקי הכס" ובו תיפגשו עם כל הלוקיישנים מסט הצילומים של הסדרה המפורסמת, כולל אתרי הצילומים של "מעלה מלך" ורחובות בראבוס. בנוסף אל תחמיצו הגעה לסוללת הענק  (Giant's Causeway) הסמוכה לבלפסט, (צפון מחוז אנטרים, כ-3 ק"מ מהעיירה בושמילס) ובה תופעה גיאולוגית מרהיבה של 40,000 עמודי בזלת משושים העומדים בצפיפות זה לצד זה ונישאים עד לגובה של 120 מטרים מעל פני הים הסמוך להם. 

השכרת רכב בבפלסט

הנהיגה בכבישים המהירים באירלנד מורכבת מקטעי כביש רחבים, שמצטמצמים במפתיע לנתיב אחד, צר ומפותל. תוסיפו לכך את הנהיגה בצד שמאל ותקבלו אתגר של נהיגה מאומצת, שמשפיעה לרעה על התנהלות הטיול מאשר מקלה עליו. למרות שהרכב ישמש אתכם נפלא לטיולים מחוץ לעיר ולהמשך הטיול "הגדול" בצפון אירלנד, בבלפסט עצמה, הצפופה והפקוקה, ייתכן שעדיף לוותר לחלוטין. 

סיבה נוספת להימנע מהשכרת רכב בבלפסט ולשמור את האופציה רק לטיולים מחוץ לעיר, היא התחבורה הציבורית. מערך התחבורה הבלפסטי מתכתב עם התיירים באופן נהדר, נחשב לנוח ולא יקר ומציע הגעה לכל פינה בעיר ברכבת התחתית ובאוטובוסים. בכל תחנה תמצאו מפות התמצאות וגם מקומיים מסבירי פנים שיסייעו לכם אם הסתבכתם. אזור בניין העירייה הוא המקום שבו נמצאות התחנה הראשונה והאחרונה של קווי האוטובוסים המקומיים, הנקראים Metro. הרכבת מציעה מערך נסיעות סדיר בין בלפסט לדבלין, כולל את פרברי בלפסט דרי, לארן (Larne), באנגור (Bangor) ופורטראש (Portrush). 

טיסות לבלפסט

בבלפסט נמצא שדה התעופה Belfast International Airport, שקולט טיסות מכל יעדי אירופה והעולם, עם מערך טיסות אדיר מאנגליה בפרט. שדה התעופה ממוקם רק 20 דקות ממרכז העיר והודות לתחבורה המפותחת, תגיעו אליה משדה התעופה הישר למלון שלכם בקלות רבה. 

מכיוון שבלפסט וצפון אירלנד בכלל היא תחום בשליטתה של הממלכה הבריטית, יש לטוס תחילה לאנגליה (ללונדון בדרך כלל) וממנה להמשיך בטיסת פנים לבלפסט. לא מתקיימות טיסות ישירות לכאן מישראל. כל שדות התעופה בבריטניה, לרבות חמישה מתוך ששה שדות התעופה השונים של לונדון (למעט סאות'אנד) טסים לבלפסט במבחר טיסות מידי שבוע, כאשר משך הטיסה הוא כשעה וחצי בלבד.

שימו לב לכך שתנאי הכבודה בטיסות הפנים האנגליות משתנה מחברה לחברה וגם בין שדות התעופה השונים. חברות הלואו קוסט הן אלו שמציעות את המחיר הזול ביותר לטיסות ללא כבודה וכדאי מאוד להשתמש בשרותיהן. חברות הלואו קוסט העיקריות שממריאות לבלפסט הן איזיג'ט, ווייז אייר, ריינאייר ובריטיש אירווייז (לא חברת לואו קוסט בהגדרתה, אך מציעה מסלולי לואו קוסט טובים). לרוב הכרטיסים הזולים ביותר הם בתעריף Basic, ללא כבודה. התעריף הזול ביותר לטיסה מלונדון לבלפסט הוא 32 דולרים לכרטיס הלוך חזור. 

אופציה נוספת וארוכה יותר מטבע הדברים, היא לטוס לבלפסט עם קונקשן בעיר אירופאית אחרת. אם אתם מעדיפים להיצמד ללוח זמנים אישי ולשעות ספציפיות, שיאפשרו לכם להרוויח טיול של מספר שעות ביעד נוסף כמו ברלין, אמסטרדם ואפילו ברצלונה, כדאי לבדוק אפשרות לטיסה לבלפסט עם קונקשן באותה העיר. תוכלו לעשות זאת גם דרך מערך הטיסות של חברת התעופה הרשמית של אותה מדינה (כמו למשל KLM, לופטאנזה, אייר פראנס וכד'), או על ידי חברות הלואו קוסט שהזכרנו קודם. אם תטוסו בדרך הקצרה, מלונדון, הדרך תהיה באופן מצטבר החל מ-8 שעות טיסה ותטפס מעלה ככל שתתרחקו מהיעד ותוסיפו לעצמכם זמן המתנה בקונקשן. אם חלון העצירה שלכם ביעד הביניים ארוך (15 שעות ומעלה), תיהנו ממחיר אטרקטיבי, שיורד ככל שמשך ההמתנה עולה. 

אופציה נוספת היא לטוס לדבלין באמצעות חברות התעופה האירופאיות וחברות הלואו קוסט השונות ומשם להמשיך לבלפסט בתחבורה ציבורית או ברכב שכור. משך הנסיעה הוא כשעתיים בלבד. 

מתי הכי כדאי לטוס לבלפסט?

אירלנד עצמה מוקפת במימי האוקיינוס האטלנטי ועל כן מזג האוויר בה קר וצונן לאורך כל השנה. בלפסט עצמה יכולה להיות גשומה גם בקיץ, אך החודשים המומלצים ביותר לטיול בה (וגם היבשים ביותר מבחינה סטטיסטית), הם אפריל-יוני וספטמבר-אוקטובר. 

בשנים האחרונות, בעקבות פתיחתן של אטרקציית הטיטאניק וסיורי "משחקי הכס", העיר הפכה לפופולרית ומבוקשת בקרב מטיילים ורחובותיה המרכזיים בעונה ידועים בצפיפות ובעומסים חריגים. הדבר מוציא גם את הבלפסטים הרגועים והאדיבים משלוותם וגורם לרבים מהם להימנע מפעילות בימים עמוסים ולהמעיט בשיחות עם התיירים. בשל כך, ייתכן ותעדיפו לבקר בימים פחות עמוסים ולכן כדאי להגיע בקצוות העונה, כמו תחילת חודש אפריל או סוף אוקטובר. 

העיר מתמלאת גם בתאריכים מיוחדים לאורך השנה כמו פסטיבל בלפסט ופסטיבל הילדים (זמני הפסטיבלים משתנים: לרוב נחגגים במרץ אך היו שנים שבהם התקיימו באוקטובר), יום סנט פטריק (17.3) והחגים הנוצריים: הכריסמס, ערב השנה החדשה וחג הפסחא. ייתכן שתעדיפו לכוון את תאריכי הטיול כדי להשתתף באחד מהימים המיוחדים הללו.

- 25 המלונות הטובים ביותר בדבלין -

- 12 המלונות הטובים ביותר בלימריק -

- 8 המלונות הטובים ביותר בקילקני -

- 12 המלונות הטובים ביותר בגאלווי -

- 12 המלונות הטובים ביותר בקורק -

- 12 המלונות הטובים ביותר בקיל איירן -

- 5 המלונות הטובים ביותר בבלפסט -