המטבע המקובל באירלנד הוא אירו, אותו ניתן להשיג בשטרות של 5 אירו, 10 אירו, 20, 50, 100, 200 ו-500 אירו. כל אירו אחד מחולק ל-100 סנט, מטבעות המגיעות בערכים של 1, 2, 5, 10, 20 ו-50 סנט. כמו כן ישנם מטבעות של 1 אירו ו-2 אירו. בצפון אירלנד, לעומת זאת, משתמשים במטבעות אחרים – פאונד שטרלינג. הפאונד של צפון אירלנד (ושל בריטניה כולה) אינו מתקבל באירלנד ואילו האירו של אירלנד אינו מתקבל בחלקה הצפוני. ולכן, למתכננים טיול בכל רחבי המדינה, מומלץ לרכוש מראש את שני סוגי המטבעות.
הדרך הקלה והנוחה למטיילים, בכל הקשור לכסף, היא משיכת מזומנים ממכשיר הכספומט המקומי (ATM), אם כי חשוב לברר מראש מהו גובה העמלות על כל משיכה. לרוב מומלץ לרכוש סכום אחד גבוה במקום סכומים נמוכים בכל פעם, בנפרד. בערים הגדולות באירלנד יש בדרך כלל לא מעט מכשירי כספומט, אך במחוזות הכפריים יותר, כמו גאלווי ולימריק, הכספומטים יכולים להיות מעטים ורחוקים. לכן, מומלץ מאד להצטייד בכסף מזומן מראש, ובייחוד כאשר יוצאים מהערים הגדולות לכיוון האתרים המרוחקים. בחלק מחנויות הנוחות אפשר למצוא מכשירי כספומט גם כן, אם כי גובה העמלה במשיכה דרכם עשויה להיות גבוהה יותר.
השימוש בכרטיסי אשראי בינ"ל פופולרי מאד וגם דרך בטוחה לשאת כסף. התשלום בהם מאפשר תיעוד מלא של כל ההוצאות ולרוב גם שער החליפין טוב יותר באופן יחסי. גם כאן, כדאי מאד לבדוק מול הבנק ומול חברת האשראי מהו גובה העמלות לכל עסקה. כרטיס אשראי מסוג ויזה וכרטיס אשראי מסוג מסטרכארד הם המקובלים ביותר באירלנד. אמריקן אקספרס ודיינרס מתקבלים על ידי מרבית בתי המלון הגדולים, אך פחות מתקבלים במקומות אחרים.
באשר לעלויות, הנה פירוט שלהן (יש לקחת בחשבון שמדובר בממוצע. המחיר נקבע בהתאם למיקום עצמו, מידת הביקוש, העונה בשנה וכדומה): חדר לזוג במלון בדרגה בינונית יעלה בין 100 אירו ל-200 אירו, חדר זוגי במלון זול יחסית יעלה בין 50 אירו ל-100 אירו, חצי ליטר בירה תעלה לכם בסביבות 3.5 אירו, כוס קפה בסביבות 2.5 אירו ונסיעה באוטובוס (תעריף לנסיעה אחת, חד פעמית, בתוך העיר) תעלה לכם בממוצע 1.20 אירו וארוחה במסעדה לאדם (מנה ראשונה, שנייה וגם קינוח) תעלה בממוצע 30 אירו.
טיפ לנותני שירות
המקובל הוא, בדומה למדינות אחרות בעולם, להשאיר בין 10 ל-15 אחוז משווי העסקה כטיפ לנותני השירות, בין אם במסעדות, בתי קפה, ביסטרו, פאבים מקומיים ועוד. טיפ הגבוה מ-15 אחוז יינתן לרוב במסעדה כאשר השירות היה יוצא מן הכלל ומצדיק זאת. כאשר מדובר בקבוצה גדולה של אנשים (בין 6 ל-8 אנשים), הסועדת במסעדה, מתווסף הטיפ באופן אוטומטי לחשבון הכללי, והוא לרוב יהיה בגובה של 20 אחוז. באשר לנהגי מוניות – גם להם נהוג להשאיר טיפ אם השירות שנתנו היה טוב. בדרך כלל יעוגל הסכום כלפי מעלה. למשל, אם עלות הנסיעה עומדת על כ-8 אירו, מקובל להשאיר 10 אירו (כולל טיפ) וכן הלאה… פחות מקובל להשאיר טיפ לעובדי צוות המלון (גם כאשר מדובר במלון משפחתי או בבית הארחה) ובפאבים, כאשר יושבים על הבר.
המרות כספים – היכן ואיך?
מרבית המטיילים דואגים להמיר את הכסף למטבע המקומי עוד בטרם ההגעה אל היעד, אולם ישנם מספר מצבים שאינם מאפשרים זאת. המגיעים לאירלנד עם דולר אמריקני למשל או מטבע זר אחר, יוכלו להחליף את הכסף שברשותם במספר מוקדים. אפשרות ראשונה היא בשדה התעופה אצל חלפנים מורשים. כך ניתן יהיה ליהנות משער טוב יחסית וממקום בטוח, שמבצע את העסקה. החלפנים המורשים בשדות התעופה מחזיקים ברשותם מגוון רחב של מטבעות, לרבות אירו הנחשב לפופולרי מאד, וניתן יהיה להחליף אצלם את המטבע לפני היציאה משדה התעופה אל היעד הראשון בחופשה. אפשרות שנייה היא אצל חלפנים מורשים, המציעים את שירותיהם ברחבי המדינה. ניתן למצוא סניפים של חברות חלפנות בעיקר בערים הגדולות באירלנד. הפתרון האידאלי, לעומת זאת, ובייחוד כאשר מדובר במטבע נפוץ כל כך כמו אירו, היא לעשות זאת מבעוד מועד לפני הטיסה. גם כאן ישנן מספר אפשרויות: דרך הבנקים או אצל חלפנים מורשים. מומלץ מאד לערוך סקר שוק מקדים ולבחון מהו השער שאתו הם עובדים.