5/5
החופשה שלכם מתחילה עכשיו!

עבודה באירלנד

אם עד לפני 20 שנה בערך, אירלנד היתה אחת המדינות העניות והפחות מפותחות באירופה, הרי שמאז המצב התהפך ואירלנד הפכה למדינה משגשגת כלכלית, מפותחת ומודרנית, עם מסגרות חינוכיות מעולות, חברות הייטק ומשקיעים מכל העולם. יחד עם השגשוג הגיע גם זרם של מהגרים ממדינות אירופה הפחות משגשגות וגם ממדינות אחרות בעולם, שביקשו להשתלב במדינה אירופאית מתקדמת ולהשיג לעצמם חיים טובים יותר.

גם המהגרים הישראלים לא איחרו להגיע וחברות המפעילות מהגרי עבודה מישראל צצו כפטריות אחרי הגשם. על אף שחלקן מצהירות שהן מארגנות לעובדים אשרות עבודה חוקיות, הרי שחלק גדול מהן מעסיקות עובדים גם בתנאים לא חוקיים. משמעות הדבר היא שאם עובדים אלה יתפסו כשהם עובדים באירלנד באופן בלתי חוקי – האשרה שלהם כנראה תישלל והם עלולים לעמוד בפני סנקציות נוספות כדוגמת גירוש ואף סירוב כניסה למדינה בעתיד.

מנגד, לא מעט חברות מעסיקות ישראלים באירלנד בתנאים חוקיים של רילוקיישן מסודר ועם אשרת עבודה חוקית. עובדים אלה משתקעים באירלנד, מנהלים של את חייהם למשך כמה שנים ואף מקימים באירלנד משפחות.

אז איך נראה שוק העבודה באירלנד? מהו אורח החיים המקובל לאדם העובד? מה השכר הממוצע במשק? באילו תחומים אפשר לעבוד באירלנד? הנה כמה תשובות לשאלות המסקרנות הללו. 

Work in Ireland

שוק התעסוקה באירלנד

רובו של שוק התעסוקה האירי נמצא בדבלין, שם קבעו את מושבן חברות הייטק רבות, כמו גוגל, איביי, מיקרוסופט, פייסבוק, אמאזון ועוד, לצד חברות תקשורת בינ"ל. העבודה בדבלין דומה לעבודה בכל עיר גדולה אחרת בעולם, עם חברות תקשורת ענקיות, שהעבירו לאירלנד את המטה האירופאי שלהן, בין היתר בגלל שיטת מיסוי שמקלה על עסקים זרים. כתוצאה מכך יש בדבלין קהילה גדולה ומבוססת של עובדים המגיעים מכל רחבי העולם. 

למרות כל האמור, המשבר הכלכלי שפקד את העולם לפני כמה שנים, הביא גם לעצירת הצמיחה באירלנד ולכך שמציאת עבודה באי הירוק הפכה להיות משימה קשה יותר מבעבר. תוצאה נוספת של המשבר הזה, היא שבימינו קשה יותר מבעבר להגר לאירלנד למטרות עבודה. אם יש בידיכם דרכון אירופאי כלשהו, תוכלו לעבוד באירלנד באופן חוקי ביתר קלות, אך גם אם בידיכם רק דרכון ישראלי, אירלנד היא עדיין יעד נחשק לרילוקיישן.

אז מה כדאי לדעת לפני שתתחילו את הצעד המשמעותי הזה?

  • אירלנד היא מדינת אי, המשתייכת ליבשת אירופה. המדינה מחולקת ל-32 מחוזות, 6 מתוכם נמצאים בחלק הצפוני ושייכים שלטונית לאנגליה. 
  • עיר הבירה של דרום אירלנד, החלק העצמאי של אירלנד, היא דבלין ואילו הבירה של צפון אירלנד, הנמצא תחת שלטון הממלכה הבריטית, היא בלפסט.
  • האירים דוברים בעיקר אנגלית, אם כי חלק גדול מהם דובר גם את השפה האירית וישנם אזורים מעט מרוחקים במדינה, בהם התושבים דוברים קלטית.
  • המטבע הנהוג באירלנד הוא אירו.
  • באירלנד כולה מתגוררים קצת מעל 5 מיליון תושבים. 
  • יחסי ישראל אירלנד נחשבים לטובים ויש בין שתי המדינות יחסים דיפלומטיים תקינים. קיימות גם מחלוקות על רקע הסכסוך הישראלי-פלסטיני, אם כי הן לרוב נשארות ברמת הדיפלומטיה ולא מחלחלות אל חיי היום יום.
  • באירלנד היתה מאז ומעולם קהילה יהודית קטנה מאוד וגם כיום היא מונה פחות מ-2,000 בני אדם.
  • האקלים באירלנד נחשב למתון, אך משמעות הדבר בפועל היא שהמדינה גשומה וקרה מאוד לאורך רוב חודשי השנה, עם קיץ חמים, שבו הטמפרטורות מגיעות עד 30 מעלות, עם ממטרים פה ושם.
  • רוב האיריים הם קתולים מאמינים עם כל המשתמע מכך, אך נחשבים לעם שמח ואוהב אדם.
  • התרבות באירלנד מפותחת מאוד והם אוהבי מוזיקה וריקודים, ספרות, אמנות ועוד. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בפסטיבלים הרבים הנערכים באי בכל עונות השנה.

איך כל זה משפיע על רילוקיישן לאירלנד?

אם תחליטו לעבור לאירלנד, סביר להניח שלא תצטרכו לרכוש שפה חדשה, בהנחה שאתם דוברים אנגלית. מכיוון שאירלנד היא מדינה מפותחת, מערבית, יציבה וחזקה, לא תצטרכו לעשות חיסונים לפני הטיסה. מערכת הרפואה במדינה מפותחת ומתקדמת ואזרחי המדינה נהנים משירותי רפואה ללא תשלום. אם תשהו באירלנד למעלה משנה, תוכלו להשתמש בשירותיה הטובים של מערכת הבריאות האירית, אבל בתנאי שתשלמו דמי ביטוח, במידה ואין ברשותכם אזרחות אירופאית ובכל מקרה תצטרכו לרכוש ביטוח פרטי למשך השנה הראשונה.

רוב הישראלים העוברים לאירלנד במסגרת רילוקיישן הוצבו שם מטעם מקום העבודה והתמקמו בדבלין ולכן גם אלה המנסים להגיע ולמצוא שם עבודה באופן עצמאי, מתחילים בדרך כלל את המסלול בדבלין.

איך זה לחיות ולעבוד באירלנד?

  • שכר – השכר הממוצע עומד על כ-2,400 אירו. 
  • עלויות מגורים – שכר הדירה החודשי הממוצע לדירת 3 חדרים במרכז דבלין הוא בסביבות ה-2,000, לעומת חצי מהמחיר הזה מחוץ לדבלין.
  • עלויות מחיה חודשיות בסיסיות – חשמל, מים, תברואה וחימום יעלו 165 אירו לחודש בקירוב ועוד כ-40 אירו לחודש על אינטרנט.
  • תחבורה ציבורית – כ-120 אירו לחודש.
  • אוכל – המחירים דומים מאוד למחירים בישראל. 

רילוקיישן לאירלנד – בחירה מוצלחת

אם התמזל מזלכם והצלחתם למצוא עבודה חוקית, או להשיג אשרת עבודה באירלנד, הרי שהרווחתם. מדובר במדינה מפותחת ומודרנית, אך גם ירוקה, יפה וידידותית, מלאה בכל טוב. חשוב להגיע עם ביטוח רפואי מסודר מראש, למצוא דירה מבעוד מועד ואשרת עבודה חוקית ורצוי למצוא עבודה לפני שמגיעים לאירלנד, כדי להנאה שלכם מהמעבר תהיה שלמה.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
פשוט מדריכים

כל מה שרציתם לדעת על אירלנד

מדריכים נוספים על אירלנד
14 למרץ, 2020
פרובינציות, מחוזות וערים ששווה להכיר באירלנד – הכל על גבי מפת האי הירוק
9 למרץ, 2020
כיאה לאחד העמים השמחים בעולם – האירים מגישים לכם פסטיבלים ושמחות לרוב
26 לינואר, 2020
לנסוע לאי הירוק בראש שקט – כל הסיבות לרכוש ביטוח נסיעות לאירלנד לפני החופשה שלכם
17 לדצמבר, 2019
קבלו את מדריך האטרקציות השלם באירלנד שיעשה לכם סדר בחופשה הבאה שלכם באי הירוק
16 למרץ, 2020
לא רק דבלין – קבלו את המדריך לערי אירלנד ששווה להקדיש להם יום או יומיים אם אתם כבר בסביבה
22 לנובמבר, 2021
כל הדרכים להגיע מנמל התעופה של דבלין למרכז העיר
3 לדצמבר, 2020
לא נוסעים לחו"ל בלי ביטוח נסיעות, זה כולם יודעים, ודבלין אינה יוצאת דופן בעניין הזה
22 לנובמבר, 2021
כל מה שצריך לדעת על נמל התעופה הבינלאומי של אירלנד – מהתמצאות ועד דיוטי פרי
26 לינואר, 2020
שדות תעופה, טיסות, חברות, מחירים ויעדים – איך טסים לאירלנד וכמה זה עולה לנו?
מדריכים נוספים בנושא
23 לינואר, 2020
כמה המלצות מעלות למקומות לבקר, לראות ולגלות באירלנד כדי להפוך את החופשה שלכם למהנה
14 למרץ, 2020
פרובינציות, מחוזות וערים ששווה להכיר באירלנד – הכל על גבי מפת האי הירוק
13 למרץ, 2020
סקירה היסטורית קצרה על יחסי אירלנד והיהודים שידעו עליות ומורדות לאורך ההיסטוריה
29 למרץ, 2020
פאי רועים מסורתי, צלי בקר, תפוחי אדמה ותבשילי קדירה – אוכל באירלנד זה עניין תרבותי. וטעים.
3 לדצמבר, 2020
לא נוסעים לחו"ל בלי ביטוח נסיעות, זה כולם יודעים, ודבלין אינה יוצאת דופן בעניין הזה
23 לינואר, 2020
מטבעות, המרות ועלויות – מה צריך לדעת לפני שמכניסים את היד לכיס לנסיעה לאירלנד

וזה ממש לא הכל...