כשאתם חושבים על מטבחים מכל רחבי העולם, לרוב תחשבו על המטבח הצרפתי, האסיאתי וכדומה. אבל אנחנו פה בשביל לספר לכם על המטבח האירי, שהוא השתקפות של ההיסטוריה העשירה של המדינה, המורשת החקלאית שלה והקשר הבלתי ניתן להפרדה של היבשה והים.
מדובר בתערובת מענגת של שלל מאכלים ממרכיבים מקומיים, שיכולה להתאים לכל חך. ללמוד לבשל מנות איריות בשיעורי בישול זו לא רק הזדמנות לגלות את הטעמים של אירלנד, אלא גם הזדמנות למסע למורשת התרבותית שלה. במאמר זה נצלול פנימה אל הקולינריה המיוחדת של המקום
מה כולל המטבח האירי?
במטבח האירי יש כמה מרכיבים ומאפיינים שמייחדים אותו מסוגי מטבחים אחרים. באירלנד תוכלו למצוא המון סוגים של תבשילים, לרוב כאלה שמבושלים זמן ארוך וכוללים בשר טלה או בקר, ירקות שורש ושלל עשבי תיבול עם טעמים חזקים. במסגרת חומרי גלם תוכלו למצוא תפוחי אדמה על שלל צורותיהם- מפירה קרמי ועד פשטידות פריכות. מנה פופולרית בסיסית נוספת היא לחם סודה. לחם סודה אירי מסורתי הוא פשוט למדי אבל טעים ביותר.
הוא עשוי ממספר בודד של מרכיבים- קמח, סודה לשתייה, חמאה, חלב ומלח. זהו!במסגרת הקינוחים תוכלו למצוא שלל מנות מתוקות כמו פודינג טופי, טארט תפוחים מסורתי וכמובן- האייריש קופי, המשקה המפורסם.את כל אלה תוכלו ללמוד לבשל במסגרת הקורסים של מכללת השף שיציעו לכם מתכונים, טכניקות ומידע נוסף על המסורת של המנות.
איך לומדים לבשל מהעולם הקולינרי האירי?
הדרך הכי טובה ללמוד לבשל מנות ייחודיות היא לקחת קורסי בישול ייעודיים לכך. גם אם תיקחו מתכון מהאינטרנט ותנסו לשחזר אותו, יכול להיות שלא תבינו טכניקות שונות שהופכות אותו למה שהוא. בתוך קורס בישול השף שמנחה את הקורס יוכל להדגים לכם וגם לתקן אתכם בפעולות שלכם. אין כמו לראות בעיניים שלכם את הכנת המנה ואת איך המנה המוגמרת צריכה להיראות ולהריח- ומה הטעם שלה.
מהם היתרונות של לימודי בישול אירי בקורס?
קודם כל, זוהי הדרך הכי טובה להתנסות במתכונים חדשים לכם שלא התנסיתם בהם קודם. אתם זוכים להדרכה מקצועית ומיומנת של השף שמלווה אתכם בקורס, דבר שיכול להיות בעל ערך רב. בנוסף, מאחר ומדובר באיש מקצוע לו ידע וניסיון רב, הוא יוכל לתת לכם טיפים ומידע נוסף שיעשיר את הסדנה. אם זה מידע על התרבות הכללית או על חומרי הגלם השונים ובחירתם- זה ישדרג את קורס הבישול ויעזור למנות שלכם להיות טעימות יותר.
עוד יתרון הוא שקורס בישול יכול להוות לכם מסגרת מחייבת. אם אתם מחליטים סתם להתחיל לבשל מנות חדשות לא בהכרח תקפידו על כך. אבל כשאתם הולכים לקורס יש הרבה יותר סיכוי שתרגישו מחויבים- דבר שיאפשר לכם לבשל כפי שאתם רוצים.